Skip to main content

Σ. Μισέλ: «Επιζήμιο» για την αξιοπιστία της ΕΕ το σκάνδαλο Qatargate

«Πρέπει να καταλήξουμε σε μια δέσμη μέτρων για να αποτρέψουμε τη διαφθορά στο μέλλον».

«Επιζήμιο» για την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει να διδαχθεί από το Qatargate και να λάβει μια δέσμη μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του στο Politico, ο Μισέλ κάνει λόγο για «δραματικό και επιζήμιο» σκάνδαλο, το οποίο παράλληλα καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές κρίσεις.

«Πρέπει πρώτα να πάρουμε μαθήματα από αυτό και να καταλήξουμε σε μια δέσμη μέτρων για να αποφύγουμε τέτοια πράγματα — για να αποτρέψουμε τη διαφθορά στο μέλλον», δήλωσε ο Μισέλ, τονίζοντας ότι ανησυχεί πολύ για τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά που έχει ασκήσει η βελγική αστυνομία εναντίον νυν και πρώην μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις τελευταίες ημέρες.

Το σκάνδαλο όμως «καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για εμάς να επικεντρωθούμε στην οικονομική και ενεργειακή κρίση που επηρεάζουν τις ζωές των ευρωπαίων πολιτών αυτή τη στιγμή», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει την Εύα Καϊλή, τον Ιταλό σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τον Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Qatargate