Skip to main content

Τουρκία: Μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του HDP ζητεί εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας πρόκειται να παραδώσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο την γνωμοδότησή του στις 10 Ιανουαρίου. Ύστερα, το Δικαστήριο θα παρέχει χρόνο στο HDP προκειμένου να ετοιμάσει την γραμμή υπεράσπισής του.

Να μπλοκάρουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) ζήτησε ένας Τούρκος ανώτατος εισαγγελέας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk και το πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 ένας Τούρκος εισαγγελέας είχε βάλει στο στόχαστρο το HDP καταφεύγοντας εναντίον του και ζητώντας την απαγόρευσή του για φερόμενους δεσμούς με τους Κούρδους μαχητές. Ωστόσο, σημειώνεται ότι το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Τουρκία, απορρίπτει αυτούς τους δεσμούς. Το δικαστήριο της Τουρκίας αποδέχτηκε το κατηγορητήριο τον Ιούνιο του 2021.

Ο Μπεκίρ Σαχίν, ανώτατος εισαγγελέας στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ζήτησε να παγώσουν «επειγόντως» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του HDP, όπου λαμβάνει κεφάλαια από το υπουργείο Οικονομικών για τη διάρκεια της υπόθεσης, μετέδωσε το Haberturk.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας πρόκειται να παραδώσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο την γνωμοδότησή του στις 10 Ιανουαρίου. Ύστερα, το Δικαστήριο θα παρέχει χρόνο στο HDP προκειμένου να ετοιμάσει την γραμμή υπεράσπισής του.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ