Skip to main content

Πώς θα λειτουργούσε χωρίς ρεύμα το Κίεβο;

REUTERS/Gleb Garanich

Τα σχέδια του δημάρχου του Κιέβου, Κλίτσκο, έρχονται καθώς η Ρωσία στοχεύει το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο με πυραυλικές επιθέσεις, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς θέρμανση, ρεύμα και νερό.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δημοσίευσε στο Telegram ένα σχέδιο για το πώς θα ζούσε και θα εργαζόταν η πρωτεύουσα της Ουκρανίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σημειώνεται ότι οι θερμοκρασίες στο Κίεβο είναι σήμερα κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν νέες πυραυλικές επιθέσεις από τη Ρωσία σε όλη την Ουκρανία, με στόχο το Κίεβο και το Χάρκοβο στα βόρεια, την Οδησσό στα νότια και την πόλη Κρύβι Ριχ στα κεντρικά της χώρας.

Ο Κλίτσκο δήλωσε ότι τα λεωφορεία θα είναι δωρεάν και θα έχουν τις απαραίτητες προμήθειες καυσίμων και οι σιδηρόδρομοι θα δρομολογούν τρένα με ντίζελ περίπου κάθε 30 λεπτά.

Μάλιστα, προσθέτει ότι τα δρομολόγια του μετρό θα ανασταλούν και οι υπόγειοι σταθμοί θα χρησιμοποιούνται ως καταφύγια κατά τη διάρκεια των αεροπορικών συναγερμών.

Σημεία θέρμανσης θα είναι διαθέσιμα σε όλη την πόλη και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας θα περιορίζονται στη φωνητική επικοινωνία. Εάν διακοπεί η παροχή νερού, το νερό θα είναι διαθέσιμο από βρύσες πόσιμου νερού σε όλη την πόλη.

Τα σχέδια του Κλίτσκο έρχονται καθώς η Ρωσία στοχεύει το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο με πυραυλικές επιθέσεις, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς θέρμανση, ρεύμα και νερό.

naftemporiki.gr