Skip to main content

Πορτογαλία: Ενίσχυση των επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

500 εκατ. ευρώ επιπλέον για το πρόγραμμα επιδοτήσεων ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομίας Αντόνιο Κόστα ντα Σίλβα, ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο το σύνολο του ποσού που διατίθεται στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την αύξηση του ποσού που διατίθεται για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για το 2023.

Συγκεκριμένα, 500 εκατ. ευρώ επιπλέον για το πρόγραμμα επιδοτήσεων ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομίας Αντόνιο Κόστα ντα Σίλβα, ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο το σύνολο του ποσού που διατίθεται στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από το ποσό αυτό, το ένα δισεκατομμύριο προορίζεται για εταιρείες που καταναλώνουν περισσότερα από 10.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, δίνοντας τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν περίπου 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το υπολειπόμενο ποσό (2,5 δισεκ.) πρόκειται να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το παραπάνω σύμφωνα με τον πορτογάλο υπουργό Οικονομίας θα επιφέρει μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για το 2023 κατά 80% για τα νοικοκυριά και κατά 35% για τις βιομηχανίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ