Skip to main content

Βρετανία: Τρεις μετανάστες νεκροί από το ναυάγιο στη Μάγχη, με τις έρευνες να συνεχίζονται σε συνθήκες παγετού

REUTERS/Pascal Rossignol

Μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε στα ύδατα μεταξύ Κεντ και Γαλλίας σε συνθήκες παγετού και ενώ σε όλη τη Βρετανία έχει χιονίσει.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μια μικρή λέμβος μεταναστών βυθίστηκε κατά τη διέλευση της Μάγχης τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός LBC μετέδωσε ότι 43 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ «μικρός αριθμός» προσώπων έχασαν τη ζωή τους. Το Sky News μετέδωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν.

Μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε στα ύδατα μεταξύ Κεντ και Γαλλίας σε συνθήκες παγετού και ενώ σε όλη τη Βρετανία έχει χιονίσει.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν είπε ότι οι «εγκάρδιες σκέψεις» της ήταν με τους μετανάστες: «Έχω ενημερωθεί για ένα οδυνηρό περιστατικό στο κανάλι (της Μάγχης) σήμερα το πρωί και ενημερώνομαι συνεχώς ενώ οι αρχές έχουν αναλάβει τη διάσωση ερευνούν πλήρως την υπόθεση».

Η βρετανική κυβέρνηση και αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό είναι σε εξέλιξη, με σωστικά σκάφη, ελικόπτερα και ομάδες διάσωσης να συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας και της Βρετανίας προκειμένου να διαχειριστούν το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 3:40 π.μ. (τοπική ώρα).

«Γνωρίζουμε για το περιστατικό σε βρετανικά ύδατα και όλες οι σχετικές υπηρεσίες στηρίζουν τη συντονισμένη ανταπόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω».

Το σκάφος είναι πιθανό να μετέφερε μετανάστες που κινδύνευαν να περάσουν από τη Γαλλία, μια ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε νέα μέτρα για να «σταματήσουν τα σκάφη».

Πηγές: BBC, Reuters, AFP