Skip to main content

Περού: Συνεργάτες του Καστίγιο υποστηρίζουν ότι τον «νάρκωσαν» για να διαλύσει το Κοινοβούλιο

Ο πρώην προσωπάρχης του Γκιντίο Μπελίδο, που τον επισκέφθηκε στο αστυνομικό τμήμα που κρατείται, σημείωσε ότι τον ρώτησε γιατί διάβασε το διάγγλεμα διάλυσης του Κοινοβουλίου και του απάντησε ότι δεν το θυμόταν.

Συνεργάτες του Πέδρο Καστίγιο υποστήριξαν σήμερα πως ο πρώην πρόεδρος του Περού ναρκώθηκε από κάποιους προκειμένου να διαλύσει το Κοινοβούλιο της χώρας. Μάλιστα, ένας από τους συνεργάτες διαβεβαίωσε πως δεν θυμάται το διάγγελμά του.

Ο πρώην προσωπάρχης του Γκιντίο Μπελίδο, που τον επισκέφθηκε στο αστυνομικό τμήμα που κρατείται, σημείωσε ότι τον ρώτησε γιατί διάβασε το διάγγλεμα διάλυσης του Κοινοβουλίου και του απάντησε ότι δεν το θυμόταν. «Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος εξαναγκάστηκε να διαβάσει αυτό το μήνυμα και ότι εκείνος που συνέταξε το κείμενο το έκανε για να επωφεληθεί από το κενό» εξουσίας, έγραψε στο Twitter ο Μπελίδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Καστίγιο, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσής του στο Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε στην τηλεόραση ανακοινώνοντας τη διάλυση το Κοινοβουλίου κηρύσσοντας την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τη θεωρία ότι ο Καστίγιο ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών την είχε ήδη διατυπώσει ο δικηγόρος του, Γκιγιέρμο Ολιβέρα.