Skip to main content

Κίεβο: Έως και 13.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στον πόλεμο

Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ υπολογίζει τις απώλειες της χώρας του στον πόλεμο σε περίπου 10.000 με 13.000 νεκρούς στρατιώτες.

Έως και 13.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας, όπως αποκάλυψε σύμβουλος του προέδρου της Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, μιλώντας την Πέμπτη σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ είπε ότι από 10.000 έως 13.000 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο.

«Έχουμε επίσημα στοιχεία από το γενικό επιτελείο, έχουμε επίσημα στοιχεία από την ανώτατη διοίκηση, και ανέρχονται σε (μεταξύ) 10.000 και 12.500 έως 13.000 νεκρούς», δήλωσε στο Channel 24 της Ουκρανίας την Πέμπτη. «Είμαστε ανοιχτοί στο να μιλήσουμε για τον αριθμό των νεκρών», πρόσθεσε, λέγοντας ότι περισσότεροι στρατιώτες τραυματίστηκαν παρά σκοτώθηκαν.

Ο αριθμός των στρατιωτικών απωλειών δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Ο Ποντολιάκ πρόσθεσε ότι ο Ζελένσκι θα δημοσιοποιήσει τα επίσημα δεδομένα «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Να σημειωθεί ότι το Κίεβο σπάνια δίνει επίσημα στοιχεία σχετικά με τις απώλειές του. Οι δηλώσεις του Ποντολιάκ είναι η πρώτη ενημέρωση μετά από καιρό. Στα τέλη Αυγούστου ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είχε πει ότι σχεδόν 9.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

naftemporiki.gr