Skip to main content

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο- Πέντε νεκροί, 18 τραυματίες

Trey Deabueno/TWITTER @TREYRUFFY/via REUTERS

Ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό αστυνομική κράτηση.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο, σύμφωνα με την αστυνομία. Άλλα 18 άτομα τραυματίστηκαν από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Club Q.

Ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό αστυνομική κράτηση και λαμβάνει ιατρική φροντίδα για τραύματα μετά την επίθεση στο Club Q, δήλωσε η υπαστυνόμος του Κολοράντο Σπρινγκς, Πάμελα Κάστρο, σε συνέντευξη Τύπου. «Εντόπισαν ένα άτομο που πιστεύουμε ότι είναι ο ύποπτος μέσα», είπε. «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται, αλλά βρίσκεται υπό κράτηση». Η Κάστρο δεν διευκρίνισε εάν ο ύποπτος συμπεριλήφθηκε στον αριθμό των ατόμων που τραυματίστηκαν στον πυροβολισμό.

Η αστυνομία αρνήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το πιθανό κίνητρο του δράστη.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Κολοράντο Σπρινγκς, Μάικ Σμαλντίνο, είπε ότι 11 ασθενοφόρα ανταποκρίθηκαν στο σημείο μετά από πολλαπλές κλήσεις στον σχετικό αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Club Q έκανε λόγο για «παράλογη επίθεση στην κοινότητά μας» και εξέφρασε συλλυπητήρια στα θύματα και τις οικογένειές τους. «Ευχαριστούμε τις γρήγορες αντιδράσεις των ηρωικών πελατών που έπιασαν τον ένοπλο και τερμάτισαν αυτή την επίθεση μίσους», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Λεπτομέρειες για το πώς τελείωσε η επίθεση δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί από την αστυνομία, αλλά η Κάστρο είπε ότι «δεν ήταν από πυροβολισμό αστυνομικών».

naftemporiki.gr