Συνεχίζονται τα «επεισόδια» στο σίριαλ Twitter, με τον Έλον Μασκ να καλεί μέσω mail το προσωπικό μηχανικών στα κεντρικά γραφεία του Σαν Φρανσίσκο, και ενώ η εταιρεία είχε πει στους υπαλλήλους ότι θα κλείσει τα γραφεία μέχρι τη Δευτέρα.
Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter είχαν αρνηθεί να υπογράψουν τη δέσμευση του Έλον Μασκ για περισσότερες ώρες εργασίας, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο για σκληροπυρηνικό Twitter ή αποζημίωση. Εκτιμάται ότι εκατοντάδες από το προσωπικό επέλεξαν να φύγουν.
Αργά την Πέμπτη, το Twitter έστειλε ένα email σε ολόκληρη την εταιρεία λέγοντας ότι τα γραφεία του θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα και η πρόσβαση στο σήμα θα διακοπεί κατά τη διάρκεια αυτού του προσωρινού κλεισίματος.
Στη συνέχεια, ο Μασκ ζήτησε «όποιος πραγματικά ξέρει γράφει λογισμικό» να το αναφέρει στα κεντρικά γραφεία του Twitter μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα. Πρώτα, όμως, τους ζήτησε να του στείλουν μια έκθεση υψηλού επιπέδου για τον καλύτερο κώδικα που έχουν δουλέψει τους τελευταίους έξι μήνες.
Μετά την αρχική κλήση για μηχανικούς να έρθουν στο γραφείο, έστειλε επίσης και άλλο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πετάξουν στο Σαν Φρανσίσκο για να το παρουσιάσουν αυτοπροσώπως. Είπε, σε ένα από τα email του, ότι θα δούλευε αργά το βράδυ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας την Παρασκευή και ξανά το πρωί του Σαββάτου.
Ο Μασκ είπε ότι το νόημα της κοινής χρήσης αυτού του κώδικα και της συνάντησης μαζί του στο γραφείο θα ήταν να κάνει «σύντομες, τεχνικές συνεντεύξεις» που θα τον βοηθούσαν «να κατανοήσει καλύτερα τη στοίβα τεχνολογίας του Twitter».
Ο Μασκ είπε ότι όσοι είναι εξουσιοδοτημένοι να εργάζονται εξ αποστάσεως θα μπορούσαν να ζητήσουν να μιλήσουν μαζί του μέσω βίντεο. Αλλά, ως άλλος Δον Κιχώρης, όπως δηκτικά αναφέρει το CNBC, είπε επίσης: «Μόνο όσοι δεν μπορούν να φτάσουν στα κεντρικά γραφεία του Twitter ή έχουν μια οικογενειακή έκτακτη ανάγκη είναι δικαιολογημένοι».
Τα ανάμεικτα μηνύματα για την επιστροφή στο γραφείο έρχονται μετά από ένα κύμα εργαζομένων στο Twitter που παραιτήθηκαν την Πέμπτη.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC
Διαβάστε επίσης: Η γκρίνια, οι απολύσεις και τα δισεκατομμύρια