Skip to main content

Πολωνία: Πιθανώς θα επιτρέψει την είσοδο στους Ουκρανούς παρατηρητές

REUTERS/Kacper Pempel

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δεν βλέπει «κανένα εμπόδιο» για τους Ουκρανούς παρατηρητές.

Η Πολωνία δεν βλέπει «κανένα εμπόδιο» όσον αφορά το αίτημα του Κιέβου να δοθεί στους Ουκρανούς εμπειρογνώμονες πρόσβαση σε «όλα τα δεδομένα» που διαθέτουν οι Δυτικοί εταίροι, καθώς και να τους επιτραπεί να επισκεφθούν την τοποθεσία της έκρηξης που προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δεν βλέπει «κανένα εμπόδιο» για τους Ουκρανούς παρατηρητές, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας Γιάτσεκ Σιεβιέρα.

Το τελικό «οκ» όμως θα πρέπει να δοθεί αφού συμφωνήσουν επίσης τα μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συνέχισε. Σύμφωνα με το Reuters,  ο Πολωνός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης απαιτεί τη συμφωνία και των δύο χωρών που ηγούνται της έρευνας, δηλαδή της Πολωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της Πολωνίας έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το χτύπημα ήταν σκόπιμη ρωσική επίθεση και ότι ο πύραυλος πιθανότατα εκτοξεύτηκε από την αεράμυνα της Ουκρανίας.

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να εκτονώσουν την ένταση σχετικά με το περιστατικό, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να απορρίπτει τον ισχυρισμό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία εκτόξευσε τον πύραυλο.

naftemporiki.gr