Skip to main content

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσικό χτύπημα στην πόλη Μικολάιβ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS / Viktoria Lakezina

Το χτύπημα στο Μικολάιβ έρχεται καθώς η Ουκρανία ανακοίνωσε την Πέμπτη την ανακατάληψη δώδεκα χωριών στην περιοχή Χερσώνα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης σε επίθεση με πυραύλους σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Μικολάιβ της νότιας Ουκρανίας, δήλωσαν οι περιφερειακές αρχές.

«Σε μια κυνική απάντηση του τρομοκρατικού κράτους στις επιτυχίες μας στο μέτωπο, ένα χτύπημα έπληξε ένα πενταώροφο κτίριο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Βιτάλι Κιμ στο Telegram, επικαλούμενος έναν προσωρινό απολογισμό.

Αυτό το χτύπημα έρχεται καθώς η Ουκρανία ανακοίνωσε την Πέμπτη την ανακατάληψη δώδεκα χωριών στην περιοχή Χερσώνα, περίπου εκατό χιλιόμετρα μακριά, όπου η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει την απόσυρσή της.

Σημαντική πρόοδο έχει σημειώσει ο ουκρανικός στρατός την τελευταία ημέρα γύρω από τη Χερσώνα, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι αποσύρεται από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόκειται για «41 χωριά» που ανακαταλήφθηκαν στην περιοχή όπου ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση τον Οκτώβριο.

«Δεκάδες ουκρανικές σημαίες έχουν ήδη επιστρέψει στη θέση που τους αξίζει», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο νυχτερινό διάγγελμά του. Οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν ανακτήσει δεκάδες πόλεις και χωριά γεμάτα νάρκες που εγκαταλείφθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα στη νότια Ουκρανία, καθώς πλησιάζουν στα περίχωρα της Χερσώνας.

Πηγή: Le Figaro

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία