Skip to main content

Βρετανία: Πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 18 δισ. λιρών

REUTERS/Henry Nicholls

Η Ρωσία είναι πλέον η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στη Βρετανία, καθώς η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει παγώσει συνολικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 δισ. λιρών. Η Βρετανία έχει επιβάλει μέχρι στιγμής κυρώσεις σε περισσότερα από 1.200 άτομα και περισσότερες από 120 ρωσικές οντότητες.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει παγώσει συνολικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 δισ. λιρών (20,5 δισ. δολαρίων) που κατείχαν Ρώσοι ολιγάρχες, άλλα άτομα και οντότητες που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία είναι πλέον η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στη Βρετανία, μετά το Ιράν και τη Λιβύη, σύμφωνα με το Γραφείο Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων, μέρος του υπουργείου Οικονομικών.

«Επιβάλαμε τις πιο αυστηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ στη Ρωσία, οι οποίες ακρωτηριάζουν την πολεμική της μηχανή», δήλωσε ο Άντριου Γκρίφιθ, υφυπουργός Οικονομικών. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: δεν θα επιτρέψουμε στον Πούτιν να πετύχει σε αυτόν τον βίαιο πόλεμο».

Η Βρετανία έχει επιβάλει μέχρι στιγμής κυρώσεις σε περισσότερα από 1.200 άτομα και περισσότερες από 120 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης επιχειρηματιών και εταιρειών υψηλού προφίλ σε εξέχοντες πολιτικούς.

Η κυβέρνηση άρχισε να επιβάλλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και άλλες κυρώσεις στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Μόσχα έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία.

naftemporiki.gr