Όταν ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, η ΕΕ αντέδρασε, και μέσω του Τιερί Μπρετόν ξεκαθάρισε πως «Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες». Ο Μασκ ξεκαθάρισε πως η πλατφόρμα θα συμμορφώνεται με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες περί ελέγχου του παράνομου online περιεχομένου.
Ο Μασκ απάντησε στον Μπρετόν ήδη την περασμένη εβδομάδα και υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι η συμμόρφωση με την Digital Services Act της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει βαριά πρόστιμα για τις εταιρείες που δεν επιβάλλουν έλεγχο επί του παράνομου περιεχομένου.
Ο κ. Μασκ μάλιστα συμφώνησε σε συνάντηση με τον Τιερί Μπρετόν τις προσεχείς εβδομάδες, διευκρίνισαν οι πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κάτοχοι λογαριασμών που έχουν αποκλειστεί από την πλατφόρμα και παγκόσμιοι ηγέτες κατέκλυσαν με αιτήματα τον δισεκατομμυριούχο mr Tesla προκειμένου να αρθούν οι αποκλεισμοί τους. Η πλημμύρα των αιτημάτων υπογραμμίζει την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, εξισορροπώντας την υπόσχεση για αποκατάσταση της ελευθερίας του λόγου, αποτρέποντας ταυτόχρονα να μετατραπεί η πλατφόρμα σε μια «κόλαση».
«Είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχει έναν δημόσιο διαδικτυακό χώρο όπου να μπορούν να εκφράζονται με υγιή τρόπο ποικίλες απόψεις, χωρίς προσφυγή στη βία», είπε ο Μασκ. «Το Twitter δεν μπορεί προφανώς να είναι ένα μέρος που θα γίνεται κόλαση, που θα ανοιχτό σε όλους, όπου όλα μπορούν να λέγονται χωρίς συνέπειες», πρόσθεσε.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ