To θέμα της παραίτησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις η Süddeutsche Zeitung γράφει για την Λιζ Τρας: «Είναι καλό που παραιτήθηκε τώρα. Κάθε επιπλέον μέρα ως πρωθυπουργός θα αύξανε μόνο τη ζημιά. Ναι, η Λιζ Τρας έχει κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα της. Εξελέγη αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος το καλοκαίρι με υποσχέσεις που όχι μόνο δεν ήταν ρεαλιστικές αλλά ήταν και ανέντιμες. Η Τρας δεσμεύτηκε στους Τόρις να μετατρέψει τη Βρετανία σε μια χώρα-οικονομικό θαύμα. Μια χώρα με χαμηλούς φόρους και υψηλή ανάπτυξη. Ο αντίπαλός της Ρίσι Σούνακ περιέγραψε τα σχέδια της Τρας ως παραμύθια. Μάλλον είχε δίκιο. Με τις φορολογικές της υποσχέσεις που είχαν ιδεολογικά κίνητρα, η πρωθυπουργός εξαπέλυσε χάος στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το οποίο έπληξε πάρα πολύ τη διεθνή φήμη της Μεγάλης Βρετανίας».
«Ξαφνικά», όπως σημειώνει η SZ, «το Ηνωμένο Βασίλειο έπρεπε να ανεχτεί συγκρίσεις με την Ελλάδα, η οποία έπρεπε να σωθεί από τη χρεοκοπία την περίοδο της ευρωκρίσης. Αυτό ήταν υπερβολή, δεδομένης της οικονομικής δύναμης της Βρετανίας. Κι όμως στο τέλος ήταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές που έδειξαν στους Τόρις την ιδεολογική τύφλωση στην οποία είχαν ολισθήσει».
Παρόμοιο είναι το σχόλιο και της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία διαπιστώνει πως «η παραίτηση της Λιζ Τρας δείχνει τη δύναμη των χρηματοπιστωτικών αγορών και αποκαλύπτει την αδυναμία των μεγάλων πολιτικών κομμάτων σε περιόδους μεγάλων κρίσεων».
Η taz του Βερολίνου αναδεικνύει όχι μόνο το ρόλο της Τρας, αλλά και του κόμματός της και γράφει: «Δεν απέτυχε η Τρας μόνο εξαιτίας των αδυναμιών της. Συνολικά οι Βρετανοί Συντηρητικοί αποδείχθηκαν ανίκανοι να κυβερνήσουν. Μένει τώρα να γραφτεί η ιστορία των δολοπλοκιών στις οποίες ενεπλάκη η Τρας, όπως επίσης και ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών αγορών που στο Λονδίνο δεν είναι αφηρημένες έννοιες, αλλά πραγματικοί άνθρωποι που μερικές φορές έχουν στενούς δεσμούς με τη συντηρητική πολιτική».