Skip to main content

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα σε ξενοδοχεία για τις διεθνείς αφίξεις

Το Χονγκ Κονγκ θα μειώσει το διάστημα παραμονής σε καραντίνα σε ξενοδοχεία για όσους εισέρχονται στην περιοχή, σε τρεις ημέρες από επτά που ήταν προηγουμένως. Πρόκειται για μια πιο τολμηρή από το αναμενόμενο χαλάρωση των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών για τον Covid-19, ωστόσο εξακολουθεί να αφήνει τον ασιατικό οικονομικό κόμβο απομονωμένο σε έναν κόσμο που συμβιώνει με τον ιό.

Ο ηγέτης της πόλης Τζον Λι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η επταήμερη περίοδος καραντίνας σε ξενοδοχεία θα αντικατασταθεί με τρεις ημέρες απομόνωσης στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια τέσσερις ημέρες σε κατ’ οίκον ιατρική παρακολούθηση. Κατά τη διάρκεια της επιτήρησης σε οικία, θα επιτρέπεται η μετάβαση στη δουλειά, αλλά δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε δραστηριότητες χωρίς μάσκα, όπως η επίσκεψη σε εστιατόρια και μπαρ.

Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή.

Η απόφαση ήρθε μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις από τοπικά και διεθνή επιχειρηματικά επιμελητήρια και χρηματοδότες προς το Χονγκ Κονγκ να εγκαταλείψουν τους κανόνες για την καραντίνα. Τα περισσότερα μέρη στην Ασία, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού οικονομικού κόμβου της Σιγκαπούρης και δημοφιλών τουριστικών προορισμών όπως η Ταϊλάνδη, έχουν ξαναρχίσει τα ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Οι περιορισμοί έχουν υπονομεύσει το καθεστώς του Χονγκ Κονγκ ως χρηματοπιστωτικού κόμβου και οδήγησαν την οικονομία του σε ύφεση. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε 1,4% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μετά από συρρίκνωση 3,9% τους πρώτους τρεις μήνες. Ο αριθμός των τουριστών πέρυσι μειώθηκε επίσης κατακόρυφα στο 0,1% των επιπέδων πριν από την πανδημία.7

naftemporiki.gr