Skip to main content

Στην Τουρκία αντιπροσωπείες από Φινλανδία και Σουηδία

Αντιπροσωπείες από τη Σουηδία και τη Φινλανδία πρόκειται να φτάσουν στην Τουρκία το απόγευμα της Τρίτης για συνομιλίες με το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι NTV.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χάβιστο, κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η επίσκεψη έρχεται μετά την ένσταση της Τουρκίας για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και αφού ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι καμία από τις δύο χώρες δεν πρέπει να μπει στον κόπο να επισκεφθεί τη χώρα του για να προσπαθήσει να πείσει την Τουρκία για τις προσπάθειές τους.

Χωρίς την υποστήριξη όλων των μελών του ΝΑΤΟ- του οποίου είναι μέλος η Τουρκία- η Σουηδία και η Φινλανδία δεν μπορούν να ενταχθούν στη συμμαχία.

Την ίδια ώρα, εν μέσω των απειλών της Τουρκίας να εμποδίσει την προτεινόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η Άγκυρα ανέβασε χθες τους τόνους με τη χώρα μας, με τον Ερντογάν να προχωράει σε μια πρωτοφανή δήλωση, λέγοντας «για εμένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης». Όπως επίσης είπε, δεν πρόκειται να ξανασυναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

naftemporiki.gr