Skip to main content

Κίνα: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα τρεις ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου

Μία γυναίκα -σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua – βγήκε σήμερα ζωντανή από τα ερείπια κτιρίου στην Κίνα που κατέρρευσε τρεις ημέρες νωρίτερα, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ενώ η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον μηδαμινή.

Το οκταώροφο κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν ένα ξενοδοχείο, διαμερίσματα και ένας κινηματογράφος, κατέρρευσε την Παρασκευή στην πόλη Τσανγκσά, στην κεντρική Κίνα, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σήμερα, το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειξε τις εικόνες ενός ανθρώπου τυλιγμένου με μια χοντρή λευκή κουβέρτα σε ένα φορείο. Είναι το όγδοο θύμα που ανασύρεται από τα ερείπια του κτιρίου σε διάστημα τριών ημερών.

Διασώστες με μπλε στολές ήταν μέσα σε ένα ασθενοφόρο ετοιμάζοντας τη διακομιδή στο νοσοκομείο.

 Η ιατρική ομάδα χρησιμοποίησε σωλήνες μήκους σχεδόν τριών μέτρων για να χορηγήσει αλατούχο διάλυμα στη γυναίκα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το CCTV δεν έδωσε καμιά πληροφορία για την κατάσταση της υγείας της.

 Οι διασώστες, που συνέχιζαν τις έρευνες για να βρουν τυχόν επιζώντες, απέφευγαν να χρησιμοποιούν μηχανήματα για να μην προκαλέσουν κραδασμούς στην κατεστραμμένη δομή του κτιρίου.

Σχεδόν δεκαπέντε άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ άλλοι 39 δεν μπορούν να βρεθούν.

 Την Κυριακή έγινε ο απεγκλωβισμός ενός ακόμη θύματος 

Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, συνελήφθησαν την Κυριακή σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Θεωρούνται ύποπτοι για πλαστογράφηση ενός ελέγχου ασφαλείας, σύμφωνα με το Xinhua.

Πηγή: ΑΜΠΕ