Skip to main content

Ρωσική προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα

Οι παραγωγοί μιας δημοφιλούς  εκπομπής της κρατικής Ρωσικής τηλεόρασης έδειξαν, στους τηλεθεατές έναν χάρτη που παρουσιάζει πυραύλους Sarmat να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με την προσομοίωση, οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Βερολίνο σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

Οι αναφορές αυτές έγιναν, ενώ οι οικοδεσπότες και οι καλεσμένοι συζητούσαν τα σχόλια του Βρετανού υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίππι, ο οποίος είπε ότι τα χτυπήματα της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος θα ήταν «νόμιμα» εάν διέκοπταν τις γραμμές εφοδιασμού.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος εθνικιστικού κόμματος της Ρωσίας, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, καλεσμένος της εκπομπής, είπε:«Ένας Sarmat (πύραυλος) και αυτό ήταν – τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια», με την Όλγα Σκαμπέγιεβα, μία από τις παρουσιάστριες να το αντιτείνει::«αλλά είμαστε σοβαροί άνθρωποι», 

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης πυρηνικά όπλα» και να προσθέτει: «Κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο όταν προτείνετε ένα χτύπημα με Sarmat. Καταλαβαίνετε ότι κανείς δε θα επιβιώσει; Κανείς στον πλανήτη απάντησε πίσης ο  έτερος οικοδεσπότης  Ευγκένι Ποπόφ  

Ο Ζουραβλίοφ ωστόσο δεν πτόηθηκε και συνέχισε: «Πρέπει να τους δείξουμε αυτή την εικόνα. Παιδιά κοιτάξτε την εικόνα – μετρήστε τα δευτερόλεπτα, θα τα καταφέρετε; Γεια σας, είναι ήδη εδώ».

O «Σατανάς 2»

Ο πύραυλος Sarmat- που ονομάστηκε «Σατανάς 2» στη Δύση -είναι ένας νέος- βαρέως τύπου διηπειρωτικός πύραυλος τον οποίο η Ρωσία προτίθεται να αναπτύξει ώστε να φέρει έως 15 κεφαλές ο καθένας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του αμερικανικού Κογκρέσου (U.S. Congressional Research Service).

Έχει βάρος πάνω από 200 τόνους και θεωρείται ισχυρότερος από τον προκάτοχό του, τον Voievoda, που έχει βεληνεκές 11.000 χιλιομέτρων.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έχει ανακοινώσει ότι 46 Sarmat θα κατασκευαστούν φέτος με τους πρώτους να  αναπτύσσονται στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

naftemporiki.gr