Skip to main content

Ουκρανία: Αγνοούνται δύο λεωφορεία που είχαν σταλεί για την απομάκρυνση αμάχων

Δύο λεωφορεία που είχαν σταλεί για την απομάκρυνση αμάχων από πόλη της Ουκρανίας που δέχεται σφοδρή επίθεση από ρωσικές δυνάμεις φέρεται να αγνοούνται.

Στρατιωτικός αξιωματούχος από την Ποπάσνα, στην περιοχή του Ντονμπάς, είπε ότι το ένα από τα δύο λεωφορεία, τα οποία οδηγούσαν εθελοντές, δέχθηκε πυρά μέσα στην πόλη. Ο Mikola Khanatov είπε ότι δεν υπάρχουν νέα για το δεύτερο όχημα – ένα σχολικό λεωφορείο που οδηγούσε ένας δάσκαλος. Μία από τις εθελόντριες, η Galina Kroshka, είπε ότι τρία λεωφορεία είχαν σταλεί στην Ποπάσνα την Παρασκευή για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση εκατοντάδων αμάχων. Δύο λεωφορεία δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην πόλη Μπακμπούτ.

Νωρίτερα την ίδια μέρα 31 άμαχοι μεταφέρθηκαν σε ασφάλεια. «Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Τα λεωφορεία μας δεν επέστρεψαν και δεν είχαμε καμία επαφή μαζί τους από χθες. Δεν μπορούμε να πάμε μόνοι μας στην Ποπάσνα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», είπε η Γκαλίνα, η οποία, με τον σύζυγό της, μεταφέρει αμάχους και ανθρωπιστική βοήθεια εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον σχεδόν ολόκληρη την Ποπάσνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC