Skip to main content

Ουκρανία: «Κάρμα» οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Η Ρωσία ανέφερε σειρά εκρήξεων στο νότιο τμήμα της χώρας και πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ την Τετάρτη, επιθέσεις που κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως ανταπόδοση και «κάρμα» για την εισβολή της Μόσχας.

Χωρίς να παραδεχτεί ότι για τις επιθέσεις ευθύνεται η Ουκρανία, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μέλος της ουκρανικής αποστολής στις συνομιλίες με τη Ρωσία, Μιχάιλο Ποντολιάκ, ανέφερε ότι «οι λόγοι για την καταστροφή στρατιωτικών υποδομών στις παραμεθόριες περιοχές μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικοί».

«Αργά ή γρήγορα τα χρέη θα πρέπει να αποπληρωθούν» όταν μια χώρα αποφασίσει να επιτεθεί σε μια άλλη χώρα, πρόσθεσε.

«Αν εσείς (οι Ρώσοι) αποφασίσετε να επιτεθείτε μαζικά σε μια άλλη χώρα, να σκοτώσετε μαζικά τους πάντες εκεί, να συντρίψετε μαζικά ειρηνικούς ανθρώπους με τανκ και να χρησιμοποιήσετε αποθήκες στις περιοχές σας για να επιτρέψετε τις δολοφονίες, τότε αργά ή γρήγορα τα χρέη θα πρέπει να αποπληρωθούν», είπε.

Οι επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη έχουν αποκαλύψει τα τρωτά σημεία των Ρώσων σε περιοχές κοντά στην Ουκρανία που είναι ζωτικής σημασίας για τις στρατιωτικές αλυσίδες εφοφιασμού της, αναφέρει το Reuters.

Ο Ποντολιάκ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπομένεται η ρωσική εισβολή. «Και επομένως, ο αφοπλισμός των αποθηκών των δολοφόνων του Μπέλγκοροντ και του Βορόνεζ είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία. Το κάρμα είναι ένα σκληρό πράγμα», κατέληξε.

naftemporiki.gr