Skip to main content

Μπάιντεν: Ο Πούτιν πίστευε ότι θα διχάσει το ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε έναν λάθος υπολογισμό. Πίστευε ότι θα διχάσει το ΝΑΤΟ με την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντ’αυτού πέτυχε να το ενώσει. 

Αυτό επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, από τη Βαρσοβία, όπου συναντήθηκε με υπουργούς της ουκρανικής κυβέρνησης και τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα. 

«Είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν πόνταρε στο να διχάσει το ΝΑΤΟ, να διασπάσει τη συμμαχία σε ανατολική και δυτική πτέρυγα, να χωρίσει τα κράτη ανάλογα με το παρελθόν τους» είπε ο Μπάιντεν. «Αλλά δεν κατάφερε να το κάνει- Μείναμε όλοι ενωμένοι. Νομίζω ότι είναι σημαντικό Πολωνία και ΗΠ να συνεχίσουμε να είμαστε σε συντονισμένο βηματισμό» τόνισε. 

Σημείωσε επίσης ότι η ιστορία έχει δείξει πόσο σημαντικό είναι οι ΗΠΑ να μην μένουν στο περιθώριο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Ευρώπη. «Έχουμε όλοι μάθει από τη θλιβερή εμπειρία δύο Παγκοσμίων Πολέμων, όταν μείναμε εκτός και δεν είχαμε εμπλοκή στη σταθερότητα στην Ευρώπη, πως πάντα έρχεται τελικά να μας στοιχειώσει αυτή η στάση στις ΗΠΑ» ανέφερε. 

«Λέω λοιπόν εδώ και πολύ καιρό ως γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ως αντιπρόεδρος και τώρα ως πρόεδρος πως η σταθερότητα της Ευρώπης είναι καθοριστικής σημασίας για τις ΗΠΑ» κατέληξε. 

naftemporiki.gr 

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr