Skip to main content

Ουκρανία: «Λύση» βλέπει ο Λαβρόφ και… εξαπολύει νέες απειλές

«Λύση» στην κρίση της Ουκρανίας βλέπει ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξαπολύοντας ωστόσο νέες απειλές προς τη Δύση.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τη Δύση ότι σκέφτεται «πυρηνικό πόλεμο»: «Όλοι γνωρίζουν ότι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να είναι μόνο πυρηνικός, αλλά εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι είναι στο μυαλό των δυτικών πολιτικών, όχι στο μυαλό των Ρώσων», είπε κατά τη διάρκεια της  διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, πριν εκτιμώντας ότι καταρτίζονται σχέδια «για πραγματικό πόλεμο» κατά της Μόσχας.

«Γιατί θα πρέπει η Δύση να αποφασίσει για την ασφάλεια της Ουκρανίας», διερωτήθηκε ο κ. Λαβρόφ στις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας πως «η Ρωσία δεν μπορεί να δέχεται απειλές από την Ουκρανία».

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας στην αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην Ευρώπη. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλειά της, εις βάρος της ασφάλειας μιας άλλης χώρας», τόνισε.

Ο Λαβρόφ επιτέθηκε στην ΕΕ για τον αγωγό φυσικού αερίου, Nord Stream 2: «Η κατάσταση με τον Nord Stream 2 κατέδειξε την πραγματική θέση της ΕΕ στην παγκόσμια αρένα».

Ωστόσο θεωρεί πως «αναμφίβολα θα βρεθεί λύση στην κρίση της Ουκρανίας», αν και στάθηκε στην «απροθυμία της Ουκρανίας να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και προθυμία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε το Κίεβο ότι «αναβάλλει τις συνομιλίες παίρνοντας κατευθείαν εντολές από την Ουάσινγκτον».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναγνώρισε πως «είναι δύσκολο να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι, παιδιά και γυναίκες, όπως γινόταν 8 χρόνια στο Ντονμπάς».

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr