Skip to main content

ΗΠΑ: Ο Πούτιν «από τους μεγαλύτερους ενοποιητές του ΝΑΤΟ στη σύγχρονη ιστορία»

Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία οδήγησε στη σύσφιξη των σχέσεων των χωρών μελών κλείσιμο του ΝΑΤΟ και άλλων δυτικών συμμάχων .

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «έναν από τους μεγαλύτερους ενοποιητές του ΝΑΤΟ στη σύγχρονη ιστορία». Πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου: «Αυτό που βλέπετε εδώ είναι μια ενωμένη Ευρώπη, μια ενωμένη Δύση, ένα ενωμένο ΝΑΤΟ που αντιστέκεται στην επιθετικότητα και την εισβολή υπό την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν.»

 Η Ψάκι είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «έχει ηγηθεί των προσπαθειών σε όλο τον κόσμο για την οικοδόμηση αυτού του συνασπισμού, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές χώρες στην Ευρώπη αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου, για να αντισταθεί στον Πρόεδρο Πούτιν και στην επιθετικότητα, την εισβολή στην Ουκρανία. Όλη αυτή η συντονισμένη δράση δεν προέκυψε τυχαία.», τόνισε η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

« Ο Μπάιντεν όχι μόνο θα ηγηθεί αυτού του συνασπισμού, αλλά θα προτρέψει επίσης για μια συντονισμένη προσπάθεια για να λογοδοτήσει η Ρωσία», σημείωσε η Τζεν Ψάκι.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr