Skip to main content

Πρίγκιπας Χάρι: Είχα προειδοποιήσει τον CEO του Τwitter πριν την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε προειδοποιήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ότι η πλατφόρμα του «επιτρέπει να συμβεί ένα πραξικόπημα». Το καμπανάκι αυτό ήρθε μία ημέρα πριν από την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. 

Μιλώντας στην διαδικτυακή συζήτηση RE:WIRED ο Δούκας του Σάσεξ είπε: «Ο Τζακ και εγώ μιλούσαμε μέσω email πριν από την 6η Ιανουαρίου και τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επιτρέπει να στηθεί ένα πραξικόπημα. Το email αυτό εστάλη μία ημέρα πριν τα δραματικά γεγονότα και έκτοτε δεν έχω ξανακούσει νέα του». 

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Ντόρσι. Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει σε σχετικό αίτημα του CNBC. 

Επί εβδομάδες πριν φανατισμένοι οπαδοί του Τραμπ, πεπεισμένοι για το σενάριο της νοθείας στις εκλογές, εισβάλουν στο Καπιτώλιο, υπήρχαν φωνές στα social media που τάσσονταν υπέρ μίας βίαιης αντίδρασης. Ο Χάρι επέκρινε τόσο το Twitter όσο και το Facebook για το γεγονός ότι επιτρέπουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους, προσθέτοντας ότι «η έκταση του προβλήματος είναι τρομακτική και κανείς δεν μένει ασφαλής». Σημείωσε δε πως για το τοξικό περιεχόμενο ευθύνεται ένας πολύ μικρός λογαριασμών. Επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 70% των αναρτήσεων μίσους κατά της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, προέρχεται από μόλις 50 λογαριασμούς. 

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά και κατά των βρετανικών ταμπλόιντ. «Έμαθα από πολύ νεαρή ηλικία ότι τα κίνητρα της δημοσιοποίησης δεν συνάδουν απαραίτητα με τα κίνητρα της αλήθειας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο βρετανικός Τύπος συνδυάζει το κέρδος με τις σκοπιμότητες και τις ειδήσεις με την ψυχαγωγία. «Γνωρίζω πολύ καλά αυτή την ιστορία. Έχασα τη μητέρα μου από αυτήν τη “λύσσα” και προφανώς είμαι αποφασισμένος να μη χάσω και τη μητέρα των παιδιών μου από το ίδιο πράγμα». 

naftemporiki.gr