Skip to main content

«Αναπόφευκτα» τα νέα μέτρα στην Ολλανδία- Τι ανακοινώνεται σήμερα

Η ολλανδική κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, δήλωσαν αξιωματούχοι στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NOS.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι τα υγειονομικά πιστοποιητικά για τον COVID θα είναι υποχρεωτικά για τους αθλητικούς χώρους και τους λεγόμενους χώρους «υψηλής ροής», όπως τα λούνα παρκ και τα μουσεία, από την Παρασκευή και μετά. Οι μάσκες θα γίνουν επίσης υποχρεωτικές για δημόσιους χώρους και τα επαγγέλματα που απαιτούν φυσική επαφή και η κυβέρνηση θα παροτρύνει τους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι, τουλάχιστον με μερική απασχόληση.

Ο ολλανδικός οργανισμός ελέγχου και πρόληψης ασθενειών RIVM ανέφερε 7.744 θετικά κρούσματα τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, την Κυριακή σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον Ιούλιο.

Η άνοδος στα κρούσματα είχε ως αποτέλεσμα τη σταθερή αύξηση των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία και τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιονγκ δήλωσε στο πρακτορείο τύπου ANP ότι νέοι περιορισμοί είναι «αναπόφευκτοι».

Η ολλανδική κυβέρνηση διερευνά εναλλακτικές επιλογές για να καταστήσει απαραίτητα τα πιστοποιητικά για τον COVID στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα επαγγελματικά κολέγια, αλλά αυτό το μέτρο θα απαιτούσε αλλαγή νόμου και θα χρειαζόταν κοινοβουλευτική έγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας αυτή την περίοδο, με μια χώρα της ΕΕ να έχει ήδη μπει σε καθεστώς lockdown.  Μπορεί η αντίδραση της Λετονίας να είναι η πιο δραστική, βλέπει, ωστόσο, και άλλες χώρες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα κρούσματα του κορωνοϊού. Η Βρετανία, για παράδειγμα, καταγράφει  τα περισσότερα κρούσματα από τον Ιούλιο, ενώ η Γερμανία έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο. Από την τάση δεν έχε ξεφύγει ούτε η χώρα μας, με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων να «χτυπάει» συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.  Παράλληλα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στις χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Η Ρουμανία, όπου το 31% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί, έχει ξεμείνει από κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ενώ στη Ρωσία, η οποία έχει παρόμοιο ποσοστό εμβολιασμού, οι θάνατοι από Covid «αγγίζουν» επίπεδα-ρεκόρ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico