Skip to main content

Κολομβία: «Είμαστε χωρίς καύσιμα»

Η έλλειψη καυσίμων και η διακοπή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων, αποτελούν τις αιτίες του αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία, σύμφωνα με διαρροή των τελευταίων συνομιλιών που είχε ο πιλότος του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου.

Στα ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία μεταδόθηκαν στα ΜΜΕ της Κολομβίας σύμφωνα με το Reuters, ο πιλότος ακούγεται επανειλημμένα να ζητεί άδεια για να προσγειωθεί, λόγω έλλειψης καυσίμων.

«Πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται η φωνή του Βολιβιανού κυβερνήτη Μιγκέλ Κουιρόγκα, ενώ απευθύνεται προς τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μεντελίν. «Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα» προσθέτει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης.

Ο πιλότος αναφέρει ότι πετάει στα 9.000 πόδια (2,7 χλμ.), λίγο πριν χαθεί η επικοινωνία με το αεροσκάφος.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους 71 άτομα, ενώ έξι είναι οι επιζώντες.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν παίκτες, προπονητές και προσωπικό της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Chapecoense, όπως και δημοσιογράφοι, οι οποίοι επρόκειτο να καλύψουν τον τελικό του Sudamericana Cup, ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της νότιας Αμερικής, ανάλογης με αυτήν του Europa Legue.