Skip to main content

Ενδέχεται να μην εντοπιστούν όλες οι σοροί των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17

Οι σοροί εννέα θυμάτων που επέβαιναν στο αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 και καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου πάνω από την Ουκρανία ενδέχεται να μη βρεθούν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς που επισκέφθηκε τον τόπο της συντριβής.

«Δε μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα … πότε και ακόμα και εάν θα μπορέσουμε να περισυλλέξουμε τα πτώματα των εννέα τελευταίων θυμάτων όμως κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε συνεννόηση με τις αρχές εδώ, προκειμένου να το καταφέρουμε» τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σίπχολ με κατεύθυνση την Κουάλα Λουμπούρ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 298 ανθρώπων, τα δύο τρία  εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.

«Σήμερα στείλαμε (προς τις χώρες προέλευσης των θυμάτων) πέντε φέρετρα επιπλέον στα οποία έχουν τοποθετηθεί ανθρώπινα υπολείμματα» ανέφερε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Ιγκόρ Μπαλούτα.

Ο Κέντερς δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένος» ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να περισυλλέξουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και να τα επαναπατρίσουν όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό εξαιτίας της ευμετάβλητης κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ