Skip to main content

Μαστογραφία: Με κάθε Ροζ Γάντι Filoskin συμβάλλουμε στην ενίσχυση του έργου του «Άλμα Ζωής»

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού

Το έτος 1930 ανακαλύφθηκε η μαστογραφία, σηματοδοτώντας μια κοσμογονική στιγμή στην ιστορία της ιατρικής και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.  Η εφεύρεση αυτή από τον Αμερικανό ιατρό Chester Burrell, άνοιξε τον δρόμο για την έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία της ασθένειας, σώζοντας εκατομμύρια ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πριν από την μαστογραφία, η διάγνωση του καρκίνου του μαστού στηριζόταν στην ψηλάφηση και την κλινική εξέταση. Η μέθοδος αυτή, αν και χρήσιμη, συχνά καθυστερούσε την ανίχνευση, με αποτέλεσμα η θεραπεία να ξεκινά σε προχωρημένο στάδιο, μειώνοντας δραματικά τις πιθανότητες επιβίωσης. Η μαστογραφία έφερε επανάσταση στην πρόληψη, αποδεικνύοντας πως η έγκαιρη ανίχνευση, ακόμα και σε μικροσκοπικά καρκινικά κύτταρα, ήταν εφικτή, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας.

Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση από νεαρή ηλικία αποτελούν θεμέλιο λίθο στην πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας. Αυτό είναι του έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής που ιδρύθηκε από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Βασικοί άξονες λειτουργίας του είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ενδυνάμωση και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού

Φέτος, η εταιρεία Cosmomed αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία, υποστηρίζοντας ενεργά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”. Με την καμπάνια “Κάθε ροζ γάντι filoskin, μια νίκη ενάντια στον καρκίνο του μαστού”, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση του πολύτιμου έργου του Συλλόγου.

Με κάθε Ροζ Γάντι Filoskin που θα αγοράζουμε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, συμβάλλουμε στην ενίσχυση του “Άλμα Ζωής”, γιατί μέρος των εσόδων διατίθεται απευθείας στον Σύλλογο, συμβάλλοντας στις προσπάθειές του για την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Τα Ροζ Γάντια Ατομικής Προστασίας Filoskin  θα τα βρείτε στα φαρμακεία.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://cosmomed.gr/