Skip to main content

Θετική ανταπόκριση βρήκε η έκθεση Ντράγκι από τη φαρμακοβιομηχανία

Aris Oikonomou / SOOC

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της EFPIA Nathalie Moll, η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία είναι ένας κρίσιμος πυλώνας της ευρωπαϊκής οικονομίας

Η εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρώπη, η EFPIA, χαιρέτισε με ενθουσιασμό την έκθεση του Μάριο Ντράγκι, που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία αναγνωρίζει τη σημασία του καινοτόμου φαρμακευτικού τομέα για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και ζητεί την ταχεία έγκριση των συστάσεων.

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη εναρμόνισης και εξορθολογισμού των πρακτικών και επενδύσεων σε υποδομές για τη βελτίωση του κατακερματισμένου οικοσυστήματος της βιοεπιστήμης που υπάρχει στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της EFPIA Nathalie Moll, η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία είναι ένας κρίσιμος πυλώνας της ευρωπαϊκής οικονομίας, ωστόσο η θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης είναι επισφαλής καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν όλο και περισσότερο αλλού.

Εάν οι φαρμακευτικές εταιρείες θέλουν να καλύψουν τη διαφορά και να ανταγωνιστούν σε ίσους όρους ανταγωνισμού, οι συστάσεις της έκθεσης θα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα παράλληλα με μια συνεκτική και ολοκληρωμένη στρατηγική βιοεπιστημών με αποκλειστική εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.