Skip to main content

Αποκλειστική συμφωνία της GENESIS Pharma με την Santhera Pharmaceuticals

(Πηγή φωτ. genesispharma.com)

Στόχος η διάθεση του vamorolone σε 20 ευρωπαϊκές αγορές

Την αποκλειστική εμπορική συμφωνία με την Santhera Pharmaceuticals (SIX: SANN) για το vamorolone (βαμορολόνη), που ενδείκνυται για τη θεραπεία της μυϊκής δυστροφίας Duchenne (DMD), σε 20 αγορές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε η GENESIS Pharma.

Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που αποσκοπεί να καλύψει ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες, επιτρέποντας στην GENESIS Pharma να διαθέσει τη βαμορολόνη σε: Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Κόσοβο.

Αναφερόμενος στη νέα συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, επεσήμανε ότι η εταιρεία εστιάζει στον τομέα των σπανίων παθήσεων και διαθέτει μια εμπειρία 20 ετών. Ο Geert Jan van Daal, MD, PhD, Chief Commercial Officer της Santhera τόνισε ότι η συμφωνία με την GENESIS Pharma σηματοδοτεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την Santhera καθώς επεκτείνει την παγκόσμια διαθεσιμότητα της βαμορολόνης.