Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας ΙΦΕΤ – ΑΠΘ: Στόχος η συμβολή της ακαδημαϊκής έρευνας στη φαρμακοβιομηχανία

Το Ι.Φ.Ε.Τ συνεχίζει την πολιτική εξωστρέφειας, με το βλέμμα στην καινοτομία

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη κατά τη διάρκεια της 88ης ΔΕΘ μεταξύ του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) και του ΑΠΘ, με στόχο την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην φαρμακοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση εργασίας, που έγινε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Διοίκησης του Ι.Φ.Ε.Τ. , δηλαδή της διευθύνουσας συμβούλου, Ελευθερίας Τοκατλίδη, της προέδρου, Νάντιας Παπακώστα και μελών του Δ.Σ., με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Παν/μίου δηλαδή τον πρύτανη, Χαράλαμπο Φείδα και τον αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκο Υάκινθο, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση σύναψης μνημονίου μεταξύ των δύο μερών.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπ. Υγείας, Άρης Αγγελής.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Ινστιτούτου, το Ι.Φ.Ε.Τ ΜΑΕ συνεχίζει την πολιτική εξωστρέφειας, πάντα με το βλέμμα στην καινοτομία, καθώς αποτελεί το βραχίονα του Ε.Ο.Φ. και του υπουργείου Υγείας που στηρίζει τον Έλληνα πολίτη με τις πιο καινοτόμες φαρμακευτικές θεραπείες, παρακολουθώντας στενά τις παγκόσμιες εξελίξεις στην φαρμακοβιομηχανία.