Skip to main content

Ενισχύεται το BrainReGain στον τομέα της Υγείας

Πρόσφατα το BrainReGain - Ελληνισμός Εν Δράσει, ενισχύθηκε με δύο νέα μέλη

Μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού μέσω του BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, μία πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες».

Πρόσφατα το BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει, ενισχύθηκε με δύο νέα μέλη, την 3η μεγαλύτερη βιοφαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως, με εκτεταμένη δραστηριότητα στην Έρευνα & Ανάπτυξη και με ένα από τα πιο ισχυρά και καινοτόμα χαρτοφυλάκια, την AbbVie, και τον ηγέτη στον τομέα των ιατρικών τεχνολογιών και υπηρεσιών υγείας, τοn όμιλο SOFMEDICA.

AbbVie και SOFMEDICA έρχονται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την αποστολή της Πρωτοβουλίας και να προσφέρουν ευκαιρίες επιστροφής και επαγγελματικής ανέλιξης στους Έλληνες της διασποράς, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στο πρόγραμμα BrainReGain Mentoring και την υπηρεσία BrainGain JOBS με την προώθηση περισσότερων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του.

Με αφορμή την είσοδό της στην Πρωτοβουλία η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AbbVie για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη ως brain regainer και η ίδια επεσήμανε ότι ο επαγγελματικός επαναπατρισμός Ελλήνων αποτελεί στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για την AbbVie καθώς μπορούν να συνεισφέρουν στον μετασχηματισμό της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο, εξωστρεφές ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο επενδύει στην ανάπτυξη, στις ίσες ευκαιρίες και στην ευημερία των πολιτών της. Ενώ, ο κ. Γεώργιος Σοφιανός, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SOFMEDICA, συμπλήρωσε ότι η τεχνογνωσία και η εμπειρία όλων αυτών των ανθρώπων είναι ανεκτίμητες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας μας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Πρωτοβουλία BrainReGain – Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν ήδη 48 εταιρείες από παραγωγικούς κλάδους (βιομηχανία, τεχνολογία, τουρισμός, κατασκευές, λιανικό εμπόριο, ναυτιλία, υγεία, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση κ.α.). Μερικές από αυτές είναι: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, AbbVie, Accenture, Aegean Airlines, Athens International College, AIMS International, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, Deloitte, Edenred, ElvalHalcor, Εrnst & Young, Eurobank, FOURLIS, Grant Thornton, HELLENiQ ENERGY, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, Microsoft, Nestle, NETCOMPANY, Ogilvy, OTIS, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, POTAMITIS VEKRIS, Quest Group, SALFO Engineering & Management Consultants, Sani / Ikos Group, SOFMEDICA, TITAN, Τράπεζα Ελλάδος, TEMES, TUV Austria Hellas, Όμιλος ΥΓΕΙΑ,  Vodafone, Χρηματιστήριο Αθηνών κ.α..