Skip to main content

Επίσημη πρώτη στην Ελλάδα από την Ιαπωνική Daiichi Sankyo

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ογκολογία και την καρδιολογία, διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε 14 ευρωπαϊκές χώρες

Μια καινοτόμος παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της υγείας η Daiichi Sankyo, με περισσότερα από 120 χρόνια εμπειρίας, ανακοίνωσε την έναρξη δραστηριότητάς της στην Ελλάδα.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ογκολογία και την καρδιολογία, διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με αντιπροσώπευση σε Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία και  Λουξεμβούργο. Με 20 εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης σε 12 χώρες και επένδυση ύψους 2.23 δισ. ευρώ η Daiichi Sankyo αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ανάδειξη της καινοτομίας, όπως ανέφερε η Country Manager της Daiichi Sankyo Greece, Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι για το πλήρες πρόγραμμα Ε&Α για την περίοδο 2021-2026 θα επενδύσει 11 δισ. ευρώ επιπλέον.

Η Country Manager της Daiichi Sankyo Greece, Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου

Επί του παρόντος, στον τομέα της ογκολογίας, η Daiichi Sankyo επικεντρώνεται στα συζευγμένα με φάρμακο αντισώματα (ADCs), τα οποία είναι στοχευτικά αντικαρκινικά φάρμακα που συνδυάζουν την εξειδικευμένη στόχευση και την αντικαρκινική δράση σε ένα μόνο μόριο.

Στην Ελλάδα η Daiichi Sankyo θα εισέλθει με ένα ογκολογικό μόριο και συγκεκριμένα στον καρκίνο του μαστού με 2 ενδείξεις χορήγησης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων Daiichi Sankyo Greece Δημήτρη Κρικέλη. Επίσης στην Ελλάδα διαχειρίζεται ήδη ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο κλινικών μελετών για τον καρκίνο του μαστού, τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και άλλες ενδείξεις.