Skip to main content

Άδ. Γεωργιάδης: Αποσύρθηκε η Απόφαση για την ειδικότητα των νέων ιατρών

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ΕΙΝΑΠ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας για το θέμα αυτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι

Δεν έχουν λόγο οι γιατροί να κάνουν στάση εργασίας σήμερα για το θέμα της ειδικότητας ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πριν λίγο στο ΣΚΑΙ, καθώς η Απόφαση για την Ειδικότητα των νέων ιατρών έχει ήδη αποσυρθεί.

Όπως είπε μάλιστα είχε ενημερώσει την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ότι θα αποσυρθεί η Απόφαση γιατί υπάρχουν κενά.

Κινητοποιήσεις από ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ

Να θυμίσουμε ότι η ΕΙΝΑΠ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι ενώ στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ επισημαίνει «Ως εμπνευστής της γνωστής απαράδεκτης ρύθμισης για την έναρξη ειδικότητας και εξειδίκευσης των νέων γιατρών, οφείλετε να παρευρίσκεστε στο ΚΕΣΥ, για να εξηγήσετε στους συναδέλφους σας γιατί αποφασίσατε να καταστρέψετε το ΕΣΥ διώχνοντας τους νέους ειδικευόμενους από τη χώρα. Η συνάντησή μας να γίνει στα γραφεία σας στις 12:00, όπου αναμένουμε να μας ανακοινώσετε την απόσυρση της ρύθμισης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία κάλεσε τους φοιτητές της ιατρικής να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ζητώντας να ακυρωθεί η απαράδεκτη απόφαση του ΚΕΣΥ που εισάγει φίλτρα στην έναρξη ειδικότητας, υποβαθμίζει το πτυχίο της ιατρικής και συνιστά ευθεία επίθεση σε βάρος των νέων γιατρών σε ότι αφορά τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

«Όχι σε γιατρούς πολλών ταχυτήτων»

Στα συνθήματα της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει «Όχι στη δημιουργία γιατρών πολλών ταχυτήτων, καμία κατηγοριοποίηση των αποφοίτων Ιατρική και πλήρης στελέχωση και ανάπτυξη των Ιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ συμπληρώνοντας. «Χρειαζόμαστε ουσιαστική αναβάθμιση του περιεχομένου της εκπαίδευσης και εξασφάλιση ενιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε να απορροφάτε άμεσα το σύνολο των αποφοίτων της Ιατρικής και να καταργηθεί η αναμονή για την ειδικότητα. Μόνο έτσι θα εξαλειφθεί το φαινόμενο ορισμένα τμήματα να έχουν πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές και άλλα να έχουν πολλές κενές θέσεις ειδικευόμενων».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μοναδική προϋπόθεση για έναρξη ειδικότητας πρέπει να είναι το πτυχίο Ιατρικής.