Skip to main content

Νέα εμπορική συμφωνία GENESIS Pharma και Regeneron Pharmaceuticals

Για τη διάθεση ενός μονοκλωνικού αντισώματος για τον καρκίνο

Μία νέα αποκλειστική συμφωνία με την Regeneron Pharmaceuticals υπέγραψε η GENESIS Pharma για την εμπορική διάθεση του αναστολέα cemiplimab σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Το cemiplimab (σεμιπλιμάμπη) είναι ένας αποτελεσματικός εγκεκριμένος αναστολέας PD-1 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για ορισμένους ασθενείς με προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος, προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Πρόκειται για ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον υποδοχέα του ανοσολογικού σημείου ελέγχου PD-1 στα Τ κύτταρα και αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VelocImmune® της Regeneron.

Στην ΕΕ έχει ένδειξη σε ενήλικες ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC), ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) και ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με υποτροπιάζοντα ή μεταστατικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma, Κωνσταντίνος Ευριπίδης επεσήμανε ότι οι δύο εταιρείες θα εργαστούν για να ολοκληρώσουν την απρόσκοπτη μετάβαση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εμπορική διάθεση έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024. «Η νέα αυτή συμφωνία με την Regeneron, μια πρωτοποριακή εταιρεία που επενδύει στην επιστήμη αιχμής, αποτελεί τιμή για εμάς και ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια τεχνογνωσία και εστίασή μας σε θεραπείες που στοχεύουν δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους» τόνισε.