Skip to main content

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: Ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της στην έρευνα και ανάπτυξη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, Διονύσης Φιλιώτης, στο καλωσόρισμά του τόνισε πως «υπέρτατος στόχος είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς»

Τα 25 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης γιόρτασε η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσία του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη, εκπρόσωπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Ενώσεων Ασθενών, της Φαρμακοβιομηχανίας, του ΕΒΕΑ, του ΕΕΣ, της επιστημονικής κοινότητας κ.λπ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, Διονύσης Φιλιώτης, στο καλωσόρισμά του τόνισε πως «υπέρτατος στόχος είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς». Στα 25 χρόνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, επενδύθηκαν όπως είπε, περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, τα οποία ενίσχυσαν τα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο PhD, διευθυντής Ιατρικού Τμήματος ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και συντονιστής της ομάδας Κλινικών Μελετών του ΣΦΕΕ, Ιωάννης Χονδρέλης υπογράμμισε ότι αυτά τα 25 χρόνια είχαν συνεργασία με περισσότερους από 2.500 Έλληνες επιστήμονες σε 1.300 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής 143 ερευνητικών προγραμμάτων για τη διερεύνηση 36 ερευνητικών μορίων σε 11 θεραπευτικές κατηγορίες και τη συμμετοχή πάνω από 16.000 ασθενών. Επιπροσθέτως, έχουν προκύψει από αυτή τη συνεργασία περισσότερες από 190 δημοσιεύσεις & ανακοινώσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή Αριστείων Κλινικής Έρευνας σε 8 ερευνητικές ομάδες για τη συνεισφορά τους στα ερευνητικά προγράμματα της εταιρίας ενώ, τιμητικές διακρίσεις για την κλινική έρευνα απονεμήθηκαν στους καθηγητές Γεώργιο Κρεατσά, Βασίλειο Γεωργούλια και Δημήτριο Χατζηχρήστου και στου Δρ. Μαριάννα Μπενρουμπή και Κωνσταντίνο Φαινέκο.