Skip to main content

Θ. Πλεύρης: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στο νοσοκομείο για τα χειρουργεία

Την κεντρική ηλεκτρονική παρακολούθηση των χειρουργείων, με στόχο να πατάξει δύο τεράστιες παθογένειες του συστήματος: το «φακελάκι» και τον τεράστιο χρόνο αναμονής για χειρουργεία, υλοποιεί το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, να δηλώνει ότι έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στο νοσοκομείο για τα χειρουργεία.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του ο υπουργός, ο ασθενής θα βλέπει τα διαθέσιμα χειρουργεία, σύμφωνα με το μοντέλο των εμβολίων που έμπαινε κάποιος μέσα και έβλεπε τα διαθέσιμα ραντεβού για το εμβόλιο.

Ανέφερε επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «το εθνικό σύστημα υγείας θα ενισχυθεί και σε προσωπικό με 6.000 θέσεις εργασίας. Θα ενισχυθεί και με στοχευμένες κατευθύνσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι 1,5 δισεκατομμύριο και στην επόμενη μέρα θέλουμε ένα σύστημα το οποίο πατώντας στο πως λειτούργησαν τα εμβόλια που ήταν μια επιτυχής διαδικασία να λειτουργήσει και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια».

Υπενθύμισε δε ότι από 1η Αυγούστου ανοίγει ο προσωπικός γιατρός. E-health.gov για τις εγγραφές των πολιτών. 

Covid-19: Δεν αλλάζουν οι 5 μέρες καραντίνα

«Η μέρα της νόσησης είναι ημέρα μηδέν, πέντε μέρες καραντίνα. Η καραντίνα αυτή δε σπάει με τίποτα», επεσήμανε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι το πρωτόκολλο.

«Πέντε μέρες καραντίνα και μετά πέντε μέρες με μάσκα υποχρεωτικά, αυτό είναι το πρωτόκολλο. Γιατί; Γιατί όλες οι χώρες και η Αμερική και η Ευρώπη και το ECDC το CDC και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν αποσυνδέσει την καραντίνα με το τεστ, διότι η καραντίνα θεωρείται ότι αυτό είναι το μίνιμουμ που υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης», είπε, προσθέτοντας ότι:

«Το CDC η Αμερική αναφέρει τις πέντε μέρες, δίνει τη δυνατότητα του αρνητικού τεστ, αλλά υποχρεωτικά για τις δέκα μέρες μάσκα ακόμα κι αν έχεις αρνητικό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει για δέκα μέρες και δεν το συνδέει καθόλου με τεστ και το ECDC έχει τις παρόμοιες οδηγίες με τον ΕΟΔΥ».

Οι δείκτες θα έχουν πτωτική πορεία

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω, το κύμα ήδη έχει κορυφωθεί, εδώ και μια εβδομάδα όλα τα νούμερα είναι πτωτικά, αναφέρομαι στα κρούσματα, οπότε λογικά και οι δείκτες με τα αρνητικά στοιχεία θα έχουν κι αυτοί την πτωτική τους πορεία».

«Ειδικά σε αυτό το κύμα», συνέχισε, «είδαμε ότι δεν είχαμε διασωληνώσεις, οι διασωληνώσεις δηλαδή γιατί να σας θυμίσω γιατί άκουγα και στις εκπομπές ειδικούς που μιλούσαν και για 400 διασωληνώσεις στο τέλος του μήνα. Οι διασωληνώσεις είναι γύρω στις 140, δεν επιβεβαιώθηκαν, άρα δείχνουν ότι έχουμε νοσηλείες κυρίως στις απλές κλίνες».

Όσον αφορά τους θανάτους, ο κ. Πλεύρης είπε πως «ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνδέονται με θανάτους που είναι με covid. Πλέον έχουμε πολλούς θανάτους οι οποίοι είναι με covid και όχι από covid. Διότι το 30% με 35% των περιστατικών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται γιατί έχουν πάει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο κι έχουν βρεθεί θετικοί, οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid».

Τέλος, σημείωσε ότι «Το γεγονός ότι το εθνικό σύστημα υγείας δεν πιέζεται σε κλίνες ΜΕΘ δείχνει ότι δεν υπάρχει αυτό το οποίο υπήρχε σε προηγούμενες περιόδους υποχρέωση να πάρουμε μέτρα. Τα μέτρα τα παίρνεις για να μην πιέζεται το εθνικό σύστημα υγείας και προσέξτε με πλήρη κυκλοφορία».