Skip to main content

ΗΠΑ: Εκατοντάδες θαλάσσια λιοντάρια σε παραλία στην Καλιφόρνια (φωτ. & βίντεο)

REUTERS/Carlos Barria

Πόσο θα μείνουν στην παραλία

Εκατοντάδες θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνιας έχουν καταλάβει την παραλία Σαν Κάρλος στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας, αναγκάζοντας τους τοπικούς αξιωματούχους να κλείσουν την περιοχή για τους ανθρώπους.

Έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική ταινία, αλλά τα πλήθη εξακολουθούν να προσελκύονται από το θέαμα των ζώων, βγάζοντας φωτογραφίες τα θαλάσσια λιοντάρια καθώς ξεκουράζονται και παίζουν στην άμμο και στο νερό.

Ενώ τα θαλάσσια λιοντάρια, ή φώκιες με αυτιά, παρατηρούνται συχνά σε ορισμένες παραλίες πάνω και κάτω από τις ακτές της Καλιφόρνια, οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τόσα πολλά από τα θαλάσσια θηλαστικά συγκεντρωμένα στο Μοντερέι.

Τι «έφερε» τα θαλάσσια λιοντάρια στην παραλία Σαν Κάρλος

Η Lisa Uttal, θαλάσσια βιολόγος του Εθνικού Θαλάσσιου Καταφυγίου του Κόλπου του Μοντερέι, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές γιατί ακριβώς τα θαλάσσια λιοντάρια επέλεξαν την παραλία San Carlos, αλλά μπορεί να προσελκύονται από την πλούσια ποικιλομορφία της τροφής του οικοσυστήματος. Σχεδόν όλα τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στην παραλία ήταν αρσενικά, είπε η ίδια.

«Μεταναστεύουν μέχρι εδώ από τη Βεντούρα και τα νησιά του Καναλιού … Είναι απίστευτα κινητικά. Συνήθως κυνηγούν την τροφή και επειδή το Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο του Κόλπου του Μοντερέι είναι τόσο παραγωγικό εδώ έξω, η παραγωγικότητα είναι πραγματικά πλούσια», δήλωσε ο Uttal.

REUTERS/Carlos Barria

Πόσο θα μείνουν στην παραλία

Αναμένεται να παραμείνουν στην παραλία San Carlos για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο Uttal.

Η Marge Brigadier, εθελόντρια του προγράμματος Bay Net του Monterey Bay National Marine Sanctuary, δήλωσε ότι τα θαλάσσια λιοντάρια προστατεύονται από τον νόμο των ΗΠΑ για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών του 1972, ο οποίος απαγορεύει στους ανθρώπους να αλλάζουν τη συμπεριφορά των θαλάσσιων λιονταριών, πράγμα που σημαίνει ότι το να τα πλησιάζεις πολύ κοντά ή να τα αναγκάζεις να φύγουν αποτελεί παραβίαση.

«Οι άνθρωποι πρέπει απλώς να σκεφτούν πώς θα ένιωθαν αν ξεκουράζονταν στο κρεβάτι τους και έπαιρναν έναν υπνάκο και κάτι μεγάλο ερχόταν συνέχεια και τους κυνηγούσε έξω από το σπίτι», δήλωσε ο Μπριγκαντιέ.