Μια… βραχονησίδα έκανε την εμφάνισή της στη λίμνη του Μαραθώνα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την επάρκεια των υδάτινων αποθεμάτων στην Αττική.
Η ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει πάντως η πτώση της στάθμης του νερού δεν σχετίζεται με λειψυδρία, αλλά με στρατηγική διαχείριση των αποθεμάτων.
Η εταιρεία έχει επιλέξει να διατηρήσει μεγαλύτερη ποσότητα νερού στους ταμιευτήρες του Μόρνου και του Ευήνου, και για αυτόν τον λόγο μειώνεται η στάθμη στη λίμνη Μαραθώνα.
Παρά την ανησυχία που προκαλεί η εικόνα της λίμνης, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υδροδότηση της Αττικής.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Στάμος, αντιδήμαρχος Μαραθώνα, ο οποίος εκτίμησε ότι εμφανής πτώση των υδάτων «σχετίζεται με τη μείωση της στάθμης του νερού, κάτι που είναι αναμενόμενο σε μια τεχνητή λίμνη».
«Η λίμνη του Μαραθώνα λειτουργεί ως εφεδρικός ταμιευτήρας. Η υδροδότηση του λεκανοπεδίου γίνεται κυρίως στον Μόρνο και τον Εύηνο».
«Ανησυχία υπάρχει πάντα, γιατί δεν έχουμε βροχές από το καλοκαίρι. Ωστόσο, η διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων γίνεται από την ΕΥΔΑΠ, η οποία ελέγχει τη ροή του νερού μεταξύ των ταμιευτήρων» πρόσθεσε.