Skip to main content

ΗΠΑ: 3 πεζοπόροι νεκροί στη Γιούτα εν μέσω ακραίου καύσωνα

REUTERS/Emily Steinberger

Ρεκόρ θερμοκρασιών στις δυτικές ΗΠΑ

Τρεις πεζοπόροι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες σε πάρκα και δρυμούς στη Γιούτα, εν μέσω καύσωνα στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Ένας 52χρονος Αμερικανός και η 23χρονη κόρη του έχασαν τη ζωή τους στον εθνικό Δρυμό Canyonlands την Παρασκευή, ανέφεραν οι τοπικές αρχές σε ανακοίνωσή τους. Οι δύο πεζοπόροι «χάθηκαν και δεν είχαν πια νερό» , ενώ η θερμοκρασία ήταν «υψηλότερη» από 37,8 βαθμούς Κελσίου. Όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, «τα δύο άτομα είχαν ήδη πεθάνει» .

Το Σάββατο, μια 30χρονη γυναίκα βρέθηκε επίσης νεκρή στον δρυμό Snow Canyon, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, τονίζοντας τους κινδύνους αφυδάτωσης.

Αυτοί οι θάνατοι έρχονται σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν ένα ακραίο κύμα καύσωνα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό πλήττει τη δυτική χώρα την περασμένη εβδομάδα και τώρα κινείται προς τα ανατολικά. Τη Δευτέρα, οι προειδοποιήσεις για τον καύσωνα εξακολουθούν να επηρεάζουν περισσότερους από 150 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα.

48,9°C στο Βέγκας

Έχουν ήδη καταγραφεί αρκετοί θάνατοι που πιθανώς συνδέονται με τη ζέστη, συμπεριλαμβανομένου ενός μοτοσικλετιστή στις 6 Ιουλίου στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια. Από την αρχή του μήνα, δεκάδες πόλεις της χώρας έχουν καταγράψει απόλυτα ή εποχιακά ρεκόρ θερμοκρασίας . Στη Νεβάδα, ο υδράργυρος στο Λας Βέγκας έφτασε τους 48,9 βαθμούς Κελσίου στις 7 Ιουλίου, την πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ.

Τα επαναλαμβανόμενα κύματα καύσωνα είναι ένας δείκτης της υπερθέρμανσης του πλανήτη που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, λένε οι επιστήμονες. Η αποπνικτική ζέστη που συνθλίβει αυτήν τη στιγμή τις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθεί τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο «Κοπέρνικος».

Πηγή: Le Figaro