Skip to main content

Κίνα: Αντιμέτωπη με δύο τυφώνες μέσα στον Ιούλιο

REUTERS/Tingshu Wang

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι ολοένα και πιο συχνά στην Κίνα

Σε κατάσταση κλιματικού συναγερμού βρίσκεται η Κίνα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία  ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από δύο τυφώνες είναι ενδεχόμενο να πλήξουν την ηπειρωτική χώρα τον Ιούλιο.

Οι τυφώνες αναμένεται να κινηθούν με δυτική ή βορειοδυτική διεύθυνση, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές σε μία ενημέρωση των ΜΜΕ.

Μία σκληρή χρονιά με ξηρασίες, πλημμύρες και λειψυδρία

Η κλιματική αλλαγή δοκιμάζει σκληρά τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Μόλις τον περασμένο μήνα η Κίνα υπέφερε ταυτόχρονα από έντονη ξηρασία στο βορρά και σφοδρές πλημμύρες στον νότο, που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η Κίνα θα βιώνει όλο και πιο συχνά περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, καθώς και παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας. Εκτός από τις πλημμύρες, η νότια Κίνα έχει πληγεί από ξηρασίες τα τελευταία τρία χρόνια. Σε όλη τη χώρα, τα κύματα καύσωνα έχουν γίνει 50 φορές πιο πιθανά ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με το World Weather Attribution.

Η Βόρεια Κίνα αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας. Οι περισσότερες επαρχίες της περιοχής, όπου ζει το 40% του πληθυσμού, πέφτουν κάτω από το όριο της «λειψυδρίας» που ορίζει ο ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ