Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων

ΕΛ.ΑΣ.

Πέταξαν μικτά ογκώδη απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, καθώς και άλλα απορρίμματα όπως τεμαχισμένα πλαστικά, τμήματα ξύλων κλπ

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις ογκωδών αποβλήτων, αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών κατεδαφίσεων και άλλων απορριμμάτων.

Πρόκειται για 53χρονο και 44χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρωινές ώρες χθες, Τρίτη, αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετέβησαν σε αγροτική περιοχή του Καβαλαρίου για διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου – αυτοψίας.

Εκεί εντόπισαν τον 44χρονο, οδηγό Δ.Χ. φορτηγού επικαθήμενου, ιδιοκτησίας εταιρείας συμφερόντων του 53χρονου, να προσεγγίζει την περιοχή προκειμένου να απορρίψει φορτίο. Αντιλαμβανόμενος, όμως, την παρουσία των αστυνομικών, έκανε αναστροφή και αποπειράθηκε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος μετέφερε μικτά ογκώδη απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, καθώς και άλλα απορρίμματα όπως τεμαχισμένα πλαστικά, τμήματα ξύλων κλπ.

ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, καθώς και προηγούμενη, ο ίδιος είχε προβεί σε επιπλέον ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων, κατ’ εντολή του 53χρονου, ο οποίος παρουσιάστηκε στο σημείο και συνελήφθη.

Από τις ανεξέλεγκτες απορρίψεις τέτοιου είδους αποβλήτων που γίνονται κατ’ επανάληψη και κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, δημιουργούνται άτυπες χωματερές (Χ.Α.Δ.Α.), με αποτέλεσμα να  προκαλείται αλλοίωση και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με μεταβολή της γεωμορφολογίας του εδάφους της περιοχής, καθιστώντας το ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.