Skip to main content

Δ. Καζάνης (Δρ. Οικολογίας Δασικών Πυρκαγιών) στο NaftemporikiTV: Οδηγούμαστε σε εποχές με ακραίες κλιματικές συνθήκες

Εφιαλτικές οι επόμενες ημέρες - Έως τους 45 βαθμούς η θερμοκρασία

Στην Εκπομπή «12:00-14:00» της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καζάνης, Διδάκτωρ Οικολογίας Δασικών Πυρκαγιών.

Ο κ. Καζάνης μεταξύ άλλων σχολίασε πως «Παίζει ρόλο η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, η φωτιά είναι ένα φαινόμενο που παρατηρούμε όπου έχουμε χερσαία βλάστηση, όπου έχουμε φυτά αλλά η συχνότητα εμφάνισης αυτού του φαινομένου σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της βλάστησης, στα μεσογειακά οικοσυστήματα είναι πιο συχνό το φαινόμενο».

Στη συνέχεια ο κ. Καζάνης ανέφερε πως «Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση του φαινομένου, βλέπουμε πυρκαγιές στον Καναδά, στην Σιβηρία κάτι που αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή, έχουμε θερμά και ξηρά καλοκαίρια ακόμα και στις βορειότερες περιοχές του πλανήτη, είναι ένα νέο φαινόμενο και θα πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε αφού πρώτα προσαρμοστούμε».

Τέλος ο κ. Καζάνης υποστήριξε πως «Θα πρέπει να ληφθούν παγκοσμίως πολύ δραστικά μέτρα για την μείωση του ρυθμού επιτάχυνσης της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, γίνονται κάποιες προσπάθειες σε πολιτικό επίπεδο για κάποια μέτρα ωστόσο ποτέ δεν εφαρμόζονται».