Skip to main content

Δήμος Πύργου: Δρομολογεί λύσεις για «απενεργοποίηση» υγειονομικής «βόμβας»

Λύσεις για την «απενεργοποίηση» της υγειονομικής βόμβας, που αποτελείται από  100.000 δέματα στερεών απορριμμάτων, τα οποία έχουν συσκευαστεί με πλαστικό και είναι τοποθετημένα δίπλα στον Αλφειό ποταμό, εδώ και περίπου δέκα χρόνια, δρομολογεί ο δήμος του Πύργου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, «στο πλαίσιο των λύσεων που δρομολογούνται για πρώτη φορά, έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία διαγωνισμού, με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την αναζήτηση του μοντέλου διαχείρισης του προβλήματος», προσθέτοντας ότι, «δεν υπάρχει σε άλλο σημείο της χώρας αντίστοιχο μεγάλο πρόβλημα με συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων δεμάτων με στερεά απόβλητα».

Μένοντας στο θέμα της λύσης του προβλήματος, ο Τάκης Αντωνακόπουλος λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «με την συνδρομή του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις, διότι δεν μπορεί να μείνει στην περιοχή αυτός ο μεγάλος όγκος των απορριμμάτων».

Μάλιστα, όπως τονίζει ο δήμαρχος, «πρόσφατα υπήρξε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, ο οποίος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι στη κορυφή της ατζέντας, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και επισήμανε, ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία, ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντολογικά ο χώρος».

Όσον αφορά στην μελέτη, το κόστος της οποίας φθάνει  τα 25.000 ευρώ, εκτιμάται, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, προκειμένου να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο επόμενο βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος».

Σχετικά με την εξεύρεση της λύσης, ο Τάκης Αντωνακόπουλος επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι, «για εμάς προτεραιότητα έχει η προστασία της δημόσιας υγείας, για αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μεταφέρουμε σε άλλους το δικό μας πρόβλημα», επισημαίνοντας ότι «θα αναζητήσουμε μία ασφαλή λύση για κάθε άνθρωπο και πρώτα απ΄ όλα για την περιοχή μας».

Σχετικά με το ζήτημα της εξεύρεσης των απαραίτητων χρημάτων για την λύση του προβλήματος, ο δήμαρχος Πύργου λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε κονδύλια είτε από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε από το “πράσινο ταμείο”, είτε από κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα».

naftemporiki.gr