«Έχουν τη μορφή ενός φυτού και πολύ εντυπωσιακά χρώματα» ωστόσο αν κανείς έρθει σε επαφή με αυτές, τότε προφανώς θα βιώσει κάποια έντονα δερματικά συμπτώματα.
Ο λόγος για τις θαλάσσιες ανεμώνες και τις μέδουσες, και την καταγραφή αρκετών περιστατικών με τσιμπήματα στην χώρα μας στη χώρα μας. Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο Λεωνίδας Περιβολιώτης, φυσικός, ωκεανογράφος και ερευνητής του ΕΛΚΕΘΕ.
Η κλιματική κρίση δεν ευθύνεται μόνο για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες αλλά και για την υπερθέρμανση των θαλασσών που έχουν ως επίπτωση τον πολλαπλασιασμό ορισμένων ειδών διαταράσσοντας τη βιοποικιλότητα», εξήγησε ο κ. Περιβολιώτης αναφερόμενος στην αύξηση της εμφάνισης θαλάσσιων ανεμώνων τις ελληνικές θάλασσες, τονίζοντας ότι δεν είναι κάτι ανεξήγητο.
Το είδος αυτό ανήκει στη θαλάσσια πανίδα και ζει συνήθως κοντά στην ακτή, σε βράχια είτε σε κοχύλια.
«Υπάρχει ένας έντονος πόνος, μια φαγούρα, ένα κάψιμο και αν συνεχίσει και έχει κάποιος μια αλλεργική αντίδραση τότε πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για να γίνουν κάποιες ενέσεις κορτιζόνης» ανέφερε επίσης ο κ. Περιβολιώτης, επισημαίνοντας όμως ότι παρά το ενοχλητικό τσίμπημα ή κάψιμο από την επαφή με αυτά τα είδη, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή.