Skip to main content

Η ΕΕ προχωρά σε αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα – αλουμίνιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι προχωρά σε εμπορικά αντίμετρα κατά των ΗΠΑ, ως αντίποινα για τους δασμούς τους σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Η δήλωση της Επιτροπής αναφέρει ότι «η ΕΕ θεωρεί τους δασμούς των ΗΠΑ αδικαιολόγητους επιζήμιους και επιφέροντες οικονομική ζημιά και στις δύο πλευρές, καθώς και στην παγκόσμια οικονομία».

«Η ΕΕ έχει δηλώσει ξεκάθαρα την προτίμησή της να προκύψει αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, τα οποία θα ήταν ισορροπημένα και αμοιβαία επωφελή», πρόσθεσε.

Προσθέτει όμως ότι τα αντίμετρα θα τεθούν σύντομα σε ισχύ, μόλις ολοκληρωθούν οι τελικοί έλεγχοι, ενώ οι δασμοί θα ξεκινήσουν να εισπράττονται από την Τρίτη 15 Απριλίου.

«Αυτά τα αντίμετρα μπορούν να ανασταλούν ανά πάσα στιγμή, εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν σε ένα δίκαιο και ισορροπημένο αποτέλεσμα μέσα από τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.