Skip to main content

Μπαγκλαντές: Ζητά τρίμηνη αναστολή των δασμών – Βαρύ πλήγμα στην βιομηχανία ενδυμάτων της χώρας

SHUTTERSTOCK

Περισσότερο από το 80 τοις εκατό των εξαγωγών του Μπαγκλαντές είναι έτοιμα ενδύματα. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόραζαν σχεδόν τα μισά

 Επιστολή στην κυβέρνηση Τραμπ, με την οποία ζητεί  τρίμηνη αναστολή στην επιβολή δασμών, για τις εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, απέστειλε στην κυβέρνηση Τραμπ, το Μπαγκλαντές, όπως δήλωσε ο προσωρινός ηγέτης της χώρας.

Οι δασμοί 37% που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν σοβαρά τη βιομηχανία ενδυμάτων του Μπαγκλαντές, καθώς θα αποκοπτόταν από τη μεγαλύτερη αγορά του.

Ο Μοχάμεντ Γιούνους, ο προσωρινός ηγέτης του Μπαγκλαντές, έγραψε στο Facebook ότι αν εγκριθεί, η αναστολή, το Μπαγκλαντές θα εκμεταλλευτεί το τρίμηνο αυτό «για να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές των ΗΠΑ προς το Μπαγκλαντές».

Επίσης, ανέφερε ότι υποσχέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ πως Μπαγκλαντές θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποστηρίξει πλήρως την εμπορική του ατζέντα.

Αναστολή αποστολών

Ο Mohiuddin Rubel, διευθυντής εμπορικής ένωσης του Μπαγκλαντές, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «αγοραστές έχουν ήδη ζητήσει να ανασταλούν οι αποστολές μέχρι νεωτέρας» και ότι ορισμένοι προσπαθούν να αναγκάσουν τους προμηθευτές τους στο Μπαγκλαντές να απορροφήσουν το κόστος. Η βιομηχανία απασχολεί περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους στη 10η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Περισσότερο από το 80 τοις εκατό των εξαγωγών του Μπαγκλαντές είναι έτοιμα ενδύματα. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόραζαν σχεδόν τα μισά.

Όλες οι εξελίξεις στις αγορές, οι κινήσεις των πρωταγωνιστών και αναλύσεις για το πού οδηγούμαστε, στο liveblog του naftemporiki.gr