Δασμούς 25% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, οι οποίες τίθενται άμεσα σε ισχύ, ανακοίνωσε ο Τζάστιν Τριντό, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς 25% στις εισαγωγές από το Μεξικό και τον Καναδά.
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία ή καμία ανάγκη για αυτούς τους δασμούς σήμερα», είπε ο Τριντό προσθέτοντας ότι ο Καναδάς θα αμφισβητήσει τα μέτρα των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αλλά και επί τη βάσει της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά.
«Δεν είναι ξεκάθατο τι ακριβώς θέλει ο Τραμπ» δήλωσε ακόμη ο Καναδός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι εάν παραμείνουν οι αμερικανικοί δασμοί, τότε ο Καναδάς θα επιβάλει το 25% και σε αμερικανές εισαγωγές αξίας άλλων 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, σε 21 ημέρες.