Skip to main content

Tesla: Πέφτουν οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα, ανεβαίνει ο ανταγωνισμός

REUTERS/Florence Lo/

Παρά τη μείωση τιμών δεν κινητοποιήθηκαν οι Κινέζοι αγοραστές

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα μειώθηκαν τον Ιανουάριο, καθώς ο ανταγωνισμός από τους εγχώριους αντιπάλους εντείνεται.

Η Tesla πούλησε 63.238 ηλεκτροκίνητων οχημάτων τον Ιανουάριο, αριθμός μειωμένος κατά 11,5% από τα 71.447 αυτοκίνητα τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση περίπου 1,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. Η κινεζική ανταγωνίστρια BYD πούλησε εν τω μεταξύ 296.446 αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα τον περασμένο μήνα, αυξημένα κατά 47% σε ετήσια βάση.

Η Tesla προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τις μειώσεις τιμών ως κίνητρο για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των Κινέζων αγοραστών για το αυτοκίνητό της.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία του Έλον Μασκ μείωσε την τιμή του αυτοκινήτου της Model Y και επέκτεινε επίσης ένα πενταετές πρόγραμμα δανείου με μηδενικό επιτόκιο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Τον περασμένο μήνα, ο αμερικανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανάς ανακοίνωσε επίσης μια ανανεωμένη έκδοση του Model Y – ενός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – στην Κίνα. Αυτό συνοδεύτηκε επίσης με ένα σχέδιο επιτοκίου 0%.

Η Tesla δεν έχει παρουσιάσει νέο μοντέλο από τότε που άρχισε να παραδίδει το Cybertruck στα τέλη του 2023, το οποίο ξεκινά από σχεδόν 80.000 δολάρια.

Η Tesla είπε ότι ένα νέο προσιτό μοντέλο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2025.