Η Nestlé θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο διακοπής της παραγωγής του μεταλλικού νερού Perrier, προτείνει η ARS Occitanie, Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας της Οξιτανίας.
Η περιστασιακή μόλυνση της πηγής που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του Perrier την καθιστά ακατάλληλη για μακροχρόνια παραγωγή μεταλλικού νερού, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.
Παγιδευμένη σε μια υπόθεση για τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων επεξεργασίας στα «μεταλλικά» νερά της, η Nestlé Waters θα πρέπει να «εξετάσει στρατηγικά» μια άλλη «χρήση τροφίμων» για την παραγωγή του Perrier, σύμφωνα με μια έκθεση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας Occitanie (ARS) που αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου από το Radio France και τη Le Monde .
Από τον Ιανουάριο, η γαλλική θυγατρική του ελβετικού κολοσσού έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης σχετικά με τη χρήση στο παρελθόν απαγορευμένων μεθόδων επεξεργασίας για τα μεταλλικά νερά της.
Οι επεξεργασίες αυτές δεν είναι επικίνδυνες, αλλά απαγορεύονται για τα μεταλλικά νερά, τα οποία πρέπει να έχουν μια φυσική ποιότητα που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς αυτές.
Αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται όλο και λιγότερο στις εγκαταστάσεις παραγωγής μεταλλικών νερών της Nestlé Waters, η οποία τον Απρίλιο αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία μιας από τις γεωτρήσεις της στην τοποθεσία συσκευασίας του Perrier στη Vergèze (Gard) μετά την ανακάλυψη βακτηρίων κοπρανώδους προέλευσης.
Σε έκθεση με ημερομηνία Αυγούστου, η ARS d’Occitanie έκρινε ότι αυτή η «βακτηριακή μόλυνση», αν και «μεμονωμένη», ήταν «απαράδεκτη για ένα φυσικό μεταλλικό νερό».
Για παράδειγμα, η Nestlé Waters κατέχει το εμπορικό σήμα Maison Perrier, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται ως μεταλλικό νερό και, ως εκ τούτου, μπορεί να υπόκειται σε επεξεργασίες απολύμανσης.
Με πληροφορίες από Le Monde, Le Figaro